Български click here for live chat!
Описание на Пловдив


Древният град Пловдив

Древен, загадъчен, мистериозен – така можем да опишем един от най-старите и красиви градове в България, където са се преплитали съдбите на множество древни племени и народи, за които днес е останал само спомена и част от техните културни, духовни и строителни постижения. Очарованието и магнетизма му са безгранични и трудно биха могли да се опишат просто с думи. Известен е също така като „Градът на седемте тепета”, тъй като е заобиколен от седем живописни и високи хълма. Той е разположен в Южна България и се простира на двата бряга на живописната река Марица.

Пловдив е втори по-големина у нас и притежава едно огромно културно - историческо богатство от различните периоди на своето съществуване. Отстои на 132 км. от София и на 392 км. от Варна. Със своята 6000 - годишна история е допринесъл много за развитието и популяризирането на туризма в страната ни. И до днес е запазил голяма част от своя античен облик и средновековен дух, което го дарява с удивителен магнетизъм.

Изключително много са местата, които заслужават нашето внимание. Едно от тях е старата част на Пловдив, където изцяло човек се потапя в един различен и интересен свят. Тесни и криволичещи калдаръмени улички, внушителна архитектура, малки и симпатични къщички,великолепни старинни храмове и църкви, носталгия по отминалото време – това е, което ви престои да видите тук. Сред най-брилянтните образци на възрожденската архитектура в града са Балабановата къща, Сколебева къща, къщата Недкович и други. Има и много музеи, някои от които са Археологическият, Историческият, Природонаучният и Етнографският. Няма как да пропуснем да споменен и за наследството, което ни е оставено от римляните. То е представено от Античния театър, ширещ се на двата хълма Джамбаз и Таксим; Форумът или т.н. „Агора”, изграден през 1 – 2 век от император Веспасиан; Римския стадион, където са се провеждали зрелищни и кървави битки, както и Одеонът, който е вторият амфитеатър, построен в стария Филипополис през 2 -5 век.

Определено няма да съжалявате, ако отделите време да посетите и разгледате многовековното селище. Има богат избор на хотели в Пловдив, както и множество къщи за гости. На около 84 км. от тук е разложен известният балнеологичен курорт у нас Девин, където нивото на хотелите и обслужването е сред най-високото у нас. Зимният комплекс пък Чепеларе се намира на приблизително 76 км. и е заобиколен от истински вълшебна природа. Велинград пък отстои на 80 км., а до Хисаря можете да отидете за близо 50 минути.


Населено място
Дата на пристигане
Брой нощувки
Дата на тръгване
Име на Хотел
Тип Промоция
Разширено Търсене
© 2009 DRS Travel ltd. - All Rights Reserved