Български click here for live chat!
Описание на ПампоровоПампорово се нарежда сред най-известните и модерни ски курорти у нас, който привлича ежегодно множество посетители. С право можем да кажем, че напълно си е служил името като един от лидерите на зимния туризъм в България. С добре поддържаните си писти, добре оборудвана  база, многобройни атракции и удобството и комфорта, които предлагат тукашните хотели, няма защо да се съмняване в неговата класа.

Пампорово се намира в полите на Родопите и се издига на 1600 метра надморска височина, а над него като някой мощен титан се е надвесил връх Снежанка. Разположен е на на близо 15 км. от град Смолян, 10 км. от Чепеларе, 85 км. южно от Пловдив и 260 км. от столицата ни София.

С удивителната си природа, благоприятния климат и сред гостоприемството на планината е трудно на човек да му устои. Може би не всеки от вас е чувал, че той е най-слънчевия планински курорт в България с повече от  100 слънчеви дни през активния зимен сезон.  Особено много са посетителите му през зимата, тъй като тук се намират едни от най-добрите, качествени и поддържани ски писти в страната. Тяхната обща дължина е приблизително 37 км. и са с различно ниво на трудност. Те всеки ден се обработват със специални машини за изкуствен сняг.

Пампорово е създаден през 1933 година и оттогава досега се развива с бясна скорост. Хотелите в Пампорово с времето значително са подобрили своето качество на обслужване и предлагат на  гости си различни удобства и глезотийки. Уютът и спокойствието са ви гарантирани, а от вас се изисква само да се отпуснете и наслажвате на времето си прекарано тук.

Природата, която заобикаля курорта е просто зашеметяваща. Няма как да пропуснете да си направите една разведряваща разходка сред нейното обаяние и чар. Любителите на екотуризма ще останат приятно изненадани от живописните пейзажи, гъстите гори, прекрасните водопадчета и ручейчета и мирът и спокойствието, които царят наоколо.

В близост до Пампорово има няколко места, които непременно трябва да се посетят. Едно от тях е село Стойките, което иглежда като нарисувано изпод четката и боите на велик майстор – художник. Архитектурният и фолклорен резерват „Широка Лъка” отстои само на 16 км., където ще станете част от стария българския дух и традиции. Доста атрактивна и неповторима е и втората по-големина обител в България и по-точно Бачковският манастир.

Не далеч от Пампорово се шири и друг известен нашенски планински курорт наречен Чепеларе, а само на 30 км. се простира балнеологичния комплекс Девин, където хотелите предлагат изкушаващи Спа процедури и терапии за здраве, красота и успокоение.


Населено място
Дата на пристигане
Брой нощувки
Дата на тръгване
Име на Хотел
Тип Промоция
Разширено Търсене
© 2009 DRS Travel ltd. - All Rights Reserved