Български click here for live chat!
Описание на Албена


Един от най-модерните курорти в България - Албена

Албена е известен курортен комплекс, намиращ се в североизточната част на България в област Добрич. Отстои на 8 км. от град Балчик и 30 км. от Варна.

Отдавна Албена си е извоювала място сред най-модерните и престижни летни курорти у нас. Не случайно тук идват огромен брой чуждестранни туристи, които са примамени от обаянието й.

За никого не е тайна, че комплексът притежава едни от най-красивите , поддържани и чисти плажове и бистра морска вода в страната ни. Плажната му ивица се простира по протежание на живописния залив на близо 5 км. и е широка към 150 метра. Също така мястото е заобиколено от прекрасна природа и много зеленина. А именно това уникално съчетание между природа и море търси всеки един почиващ и се чувства най-добре сред такава обстановка.

Курортът е сравнително малък, особено ако го съпоставим примерно със Слънчев бряг или Златни пясъци. През лятото няма такава голяма шумотевица и блъсканица и именно заради този факт, тук най-вече предпочитат да летуват семейства с деца.

Това не пречи обаче, хотелите в Албена да държат на своето високо ниво и качество и да се стремят да стават все по-добри и по-добри в услугите и условията, които предлагат на своите клиенти. В хотелите всеки може да открие това от което се нуждае, за да се чувства истински удобно и комфортно през целия си престой.

Тук определено няма да ви е никак скучно. Освен, че имате възможността да се наслаждавате на различни видове водни спортове, да отмаряте на плажа или край басейна, в курорта е пълно и с доста места, където да похапнете вкусни ястия, да пиете напитки или да се забавлявате вечер.

Ако дойдете в Албена, непременно,трябва да отделите време да разгледате и нейните околности. За около половин час можете да стигнете до морската ни столица Варна, на по-малко от 10 км. е разположен и другия черноморски град Балчик, където се намира прочутият дворец на румънската кралица Мария и Ботаническата градина. На приблизително 30 км. се простира курортният град Каварна, а в близост до него се простира нос Калиакра. Отделете време да посетите и село Кранево, което напоследък започна да става едно от най-желаните места за почивка, благодарение на просторните си плажове и отлични хотели.

Ако все още не сте решили къде да отидете за следващата си лятна отпуска, Албена е отличният избор за вас.


Населено място
Дата на пристигане
Брой нощувки
Дата на тръгване
Име на Хотел
Тип Промоция
Разширено Търсене
© 2009 DRS Travel ltd. - All Rights Reserved