Български click here for live chat!
Описание на Бургас


Очарователният и магнетичен град Бургас

Бургас е четвъртият по-големина град в България, ширещ се по бреговете на нашето Черноморие. Той се намира в Източна България на около 115 км. от Варна и 340 км. от София. Градчето е едно от най-посещаваните и известни туристически дестинации у нас. Това, което го прави толкова примамливо място за отдих и почивка е красивото и безкрайно море, обширната и чиста плажна ивица и многобройните заведения по нея, парковете подходящи за чудесна разходка и интересните културно – исторически забележителности. Особено голям чар му придават трите защитени езера, които го обграждат – Бургаско, Атанасовско и Мандренско.

Градът има много красива и завладяваща природа и за да се запази непокътната нейната флора и фауна е превърната в резервати и защитени територии. Особено през лятото тук е пълно с посетители, както от различните части на страната ни, така и от чужбина. Ежегодно в Бургас се провеждат няколко престижни фестивала на които присъстват малки и големи и всички заедно се забавляват. Някои от тях са Фестивалът на пясъчните фигури и конкурсът за забавна песен „Бургас и морето”. Едно от най-важните събития тук е и фестивалът „Spirit of Burgas”, който събира на една сцена световноизвестни групи и изпълнители.

От много време градът се откроява като един от най-добрите морски курорти, който може да предложи на своите посетители, всичко от което имат нужда. В същия момент се развива и като модерен и проспериращ град, напълно вписващ се в стандартите на европейското общество. Хотелите в Бургас се славят със своето качествено обслужване и отлични условия, така че ще се чувствате напълно уютно и комфортно. Тук ще намерите и множество места, където да хапвате и отмаряте през деня и да се забавлявате през нощта. В градът и неговите околности има доста места, които ще ви заинтригуват. Най-ярко сред тях се открояват катедралата „Св. св. Кирил и Методий”, Историческият и Природонаучният музей, Морската градина, островът Свети Анастасия, крепостта Русокастро, както и резерватите Аркутино и Ропотамо.

Около Бургас са разположени и други популярни български летни курорти. Такъв е например Слънчев бряг, който е известен с големите си и шикозни хотели и отстои на около 40 км.. Поморие се намира на близо 20 км., а Свети Влас е на приблизително 45 км. от града.Там ще намерите така бленуваните тишина и спокойствие, а що се отнася до хотелите в Свети Влас те са модерни и първокласни и разполагат с всякакви удобства.


Населено място
Дата на пристигане
Брой нощувки
Дата на тръгване
Име на Хотел
Тип Промоция
Разширено Търсене
© 2009 DRS Travel ltd. - All Rights Reserved