Български click here for live chat!
Описание на Боровец


Най-старият планински курорт у нас - Боровец

Боровец е най-старият планински курорт у нас и един от най-големите. Той е особено предпочитано място за отдих и почивка от туристи от различните краища на България, както и от чужбина. Хората идват тук примамени от вълшебната природа, уютна атмосфера и реномирани хотели. Хотелите в Боровец предлагат висококачествено обслужване и отлични условия на гостите си като им отделят голямо внимание и се грижат за приятния им престой.

Курортът се намира на 1400 метра надморска височина и се простира по северните склонове на великолепната Рила, сгушен в подножието на величествения връх Мусала. Разположен е на 10 км. от град Самоков, на 73 км. от София и на 125 км. от Пловдив. Това, с което най-много може да ни удиви са неговите просторни и безбродни букови гори, тишината и спокойствието, които се реят на около, чистия и свеж въздух и прекрасни гледки.

Тук целогодишно има перфектни възможности за практикуване на различни видове туризъм. Лятото можете да се впуснете в опознавателни обиколки на красотите и прелестите на българската планина, отблизо да изследвате нейните дебри и тайни и да се насладите на уникалните природни забележителности, които се крият тук. Също така има отлични условия за преходи с колело, скално катерене, гмуркане и т.н. През зимния сезон пък благодарение на редовно поддържаните писти, карането на ски си е същинско удоволствие. У нас Боровец е известен най-вече като зимен курорт. Общата дължина на трасетата е 30 км. и са разделени на общо 17 писти. Те са с различно ниво на трудност, така че са подходящи както за начинаещи, така и за професионалисти. Любителите на ски бягането и сноуборда също ще останат истински доволни. Комплексът е създаден в далечната 1896 година, когато тук била издигната лятна резиденция на цар Фердинанд. Така се поставило началото на по-нататъшното му изграждане и бурно развитие. До 1942 година носил името Чамкория, докато не му било дадено днешното наименование.

До голяма степен за превръщането му в конкурентен и толкова много посещаван курорт са допринесли добрата реклама, благоприятния климат, чудесните условия за ски спорт и еко туризъм и накрая, но не и на последно място модерните му и луксозни хотели. В близост до Боровец се ширят прословутите и забележителни Рилски езера, които са седем на брой и са най-голямата му атракция. Не далеч е разположен и известният Рилски манастир, една от най-древните и красиви обители в България. Ако пък сте истински ентусиасти и авантюристи и не ви е страх от височини, можете да предприемете изкачване на връх Мусала.

На около 50 минути път с кола се намира прочутият у нас Спа курорт Сапарева баня, където в самия център на градчето блика единственият гейзер на Балканите. За около час и половина можете да стигнете до друго известно курортно селище, а именно Велинград. А пък Разлог е на приблизително 89 км. от Боровец.


Населено място
Дата на пристигане
Брой нощувки
Дата на тръгване
Име на Хотел
Тип Промоция
Разширено Търсене
© 2009 DRS Travel ltd. - All Rights Reserved