Български click here for live chat!
Описание на Варна


Красивата ни морска столица Варна

Варна е третият по-големина град в България, най-големият по цялото ни Черноморие и е по-известен у нас като морската столица на страната ни. Разположен е на 220 км. от Велико Търново и 440 км. от София.

Варна е много красиво и очарователно селище, което се простира по североизточните склонове на Черно море. То е съхранило в себе си спомена за великото ни минало, богато културно и историческо наследство и изконни древни традиции и обичаи. По тези земи са живели древни нации като траки, римляни, гърци, прабългари и османци, като всеки от тези народи е оставил частица от културата, бита и достиженията си.

Варна открай време се нарежда сред най-известните летните курорти в България. Със своите просторни и обширни плажове, многобройните плажни заведения, интересни забележителности и приятни хотели привлича голям брой посетители всяка година. Тук прекрасната почивка и комфорт са ви гарантирани.

Лятото населението на града драстично нараства и всеки може да му завиди за безспирния нощен живот. Улиците се пълнят с млади хора, дошли да се забавляват и веселят.

Съвсем близо до Варна се намират и други прочути български морски комплекси като Златни пясъци, който е само на 12 км., очарователната Албена със нейните шикозни и модерни хотели е само на 30 км. , а пък малкото селце Кранево, което напоследък придоби широка популярност е на около 30 мин. път с кола. Не е за изпускане и град Балчик и прелестния му дворец, които са разположени на 50 км. от морската ни столица. Цените на хотелите в Балчик са доста прилични като се предлага настаняване и в доста къщи за гости.

Много са местата, които могат да се разгледат във Варна. Като започнем с великолепната катедрала „Свети Успение Богородично”, която се издига в самия център, Часовниковата кула, древните Римски терми, множеството музеи, Делфинариума, Аквариума и Планетариума и не на последно място - хотелите във Варна. Няма как да отидете там и да не си направите една разходка из Морската градина, откъдето се открива очарователна гледка към безкрайната морска шир. Интерес представля и дворецът Евксиноград, както и Зоологическата градина, особено любимо място за малките дечица. В околността се шири и огромна каменна гора, наречена Побити камъни. А ако пък искате да станете поне за малко част от прабългарските навици и обичаи, посетете музея на открито Фанагория, който пресъздава облика на типичен прабългарски стан от 6 – 8 век.


Населено място
Дата на пристигане
Брой нощувки
Дата на тръгване
Име на Хотел
Тип Промоция
Разширено Търсене
© 2009 DRS Travel ltd. - All Rights Reserved