Български click here for live chat!
Описание на Слънчев бряг


Перлата на българското Черноморие - Слънчев бряг

Кой ли не е чувал за Слънчев бряг и неговото безкрайно очарование. Хора от цяла България и Европа не пропускат да го посетят през лятото и да се отдадат на освежаваща почивка. Той заема почетно място сред най-големите и посещавани български черноморски курорти, а хотелите във Слънчев бряг са едни от най-добрите и реномирани у нас.

Почивният комплекс се разполага в южната част на България и се прости върху живописен залив, имащ формата на полумесец. Намира се на около 40 км. от град Бургас и 359 км. от София. Той е изграден през 1958 година и само година по-късно приема и първите си гости. Оттогава досега е добил широка популярност, която се увеличава все повече и повече. Слънчев бряг е част от така наречената Българска Ривиера и този факт сам по себе си говори за престижността и класата на курорта. Не случайно е и перлата на нашенското Черноморие. Удивителното е, че има плажната ивица, която достига до 10 км. дължина и 100 метра широчина, а това е едно от най-безценните му богатства.

Със своите чисти и просторни плажове, покрити с мек и нежен златист пясък, с безграничния морски хоризонт и небесна шир, с оживлението, което настава в горещите летни месеци и безспирния нощен живот, приятната атмосфера, която витае наоколо не трябва да ни учудва, че толкова много туристи се стичат към него всяка година. Тук има отлични възможности за всякакви забавления и практикуване на различни видове спортове като водни ски, каране на джет и лодки, сърф, гребане, парашутизъм, парапланеризъм, тенис на маса, тенис на корт, голф и др. Можете да разпускате седейки спокойно край басейна или пък наслаждавайки се на невероятни емоции и изживявания в изградените аквапаркове. Има и доста заведения, барове, дискотеки и туристически атракции, така че, едва ли ще имате време да скучаете.

Хотелите в Слънчев бряг са повече от 200, кой от кой по-красив , по-модерен и по-голям, но всички те държат на качеството на обслужването си и се грижат за доброто настроение на гостите си.

В непосредствена близост до комплекса се намира друг известен курорт - Несебър, където морето се съчетава идеално с древната му и възхитителна архитектура. Вилното селище Елените пък е само на 8 км. Тук отсядат предимно богати и заможни туристи, тъй като хотелите в Елените се славят като едни от най-елитните в България. На около 20 км. е разположен и прекрасният град Поморие, а Свети Влас отстои на 10 минути път с кола.


Населено място
Дата на пристигане
Брой нощувки
Дата на тръгване
Име на Хотел
Тип Промоция
Разширено Търсене
© 2009 DRS Travel ltd. - All Rights Reserved