Български click here for live chat!
Описание на Банско


Един от най-известните ски курорти в България - БанскоБанско е известен ски курорт у нас, който всяка година е посещаван от голям брой туристи. Намира се в Югозападна България и се е разпрострял в прегръдката на величествената Пирин планина. Разположен е на 57км. от град Благоевград и 97 км. от София. Никой не може да отрече, че Банско притежава изумително красива природа. Близостта му до Природния парк Пирин го дарява с великолепни гледки и пейзажи, ледено студени ручейчета и водопади, спокойна атмосфера, хълмове и била покрити с вечнозелена растителност и приказни кътчета.

Тук целогодишно има чудесни възможности за практиване на туризъм. Лятото бягайки от горещото и парещо слънце се озоваваме сред прохладата и гостоприемството на планината и изследваме отблизо нейните най-съкровенни тайни, вървейки по живописни екопътеки и специално изградените пешеходни маршрути. А зимата се наслаждаваме на любимите ни зимни спортове като ски, ски бягане и сноуборд.

Пистите в курорта са едни от най-обезопасените и поддържани в страната ни и имат обща дължина от 70 км. Разбира се, трасетата са с различно ниво на трудност като са на разделени на три групи – за начинаещи, напреднали и професионалисти. Относно хотелите в Банско можете да бъдете сигурни, че тук ще се отнесат към вас подобаващо и с цялото внимание, което заслужавате. Хотелите отдавна са си спечели името като едни от най-модерните и уютни у нас.

Освен като туристическо градче, селището е тясно свързано с нашата история и борбите ни за национално освобождение. В него са се родили и израснали велики български революционери и борци за свобода, поети и писатели, които с радост за дали живота си за своята мила родина. Архитектурата на старите къщи в Банско носи изцяло белезите и чертите на отминалата възрожденска епоха. Блестящи примери за майсторството и таланта на тогавашните строители са Веляновата къща, къщата – музей на Неофит Бозвели и тази на Никола Вапцаров и др. В околността можете да отскочите до село Ситанкале, където се намират останките на антична крепост и тракийски надгробни могили. А ако си направите разходка сред планината ще се срещнете с Байкушевата мура, което има над 1300 - годишна история.

Само на 7 км. от Банско е разложен друг много известен курорт у нас – Разлог. Хотелите в Разлог са специализирани в извършването на лечебни и разкрасителни Спа процедури и терапии, които подмладяват, успокояват и действат здравословно върху организма. Балнеологичният хит Велинград пък отстои на около 73 км.,а Сандански, който е известен със своите лековити минерални извори е на 80 км.


Населено място
Дата на пристигане
Брой нощувки
Дата на тръгване
Име на Хотел
Тип Промоция
Разширено Търсене
© 2009 DRS Travel ltd. - All Rights Reserved